VOTAMI

classifiche

avviso

Questo sito utilizza i cookie per migliorare servizi ed esperienza del lettore. Se decidi di continuare la navigazione consideriamo che accetti il loro uso . Per le informazioni sulla Privacy leggere la Google Policies Privacy

Se continui nella navigazione accetti il loro uso. OK | Per +INFO

grafia testi

grafia testi

22 apr 2016

Cicloturismo transfrontaliero-Za čezmejno kolesarjenje

In Valcanale cresce il turismo delle due ruote, ma al sistema delle piste ciclabili mancano i servizi transfrontalieri. Si attendeno novità dalla nuova strategia di Kranjska Gora per il turismo estivo, che punterà proprio su bicicletta e podismo.
Novi direktor javnega zavoda Turizem Kranjska Gora je pred kratkim postal Blaž Veber. Devetintridesetletni magister turizma, ki je doma iz Podkorena, je v zadnjih osmih letih delal prav za ustanovo, ki jo zdaj vodi in ima torej zelo dobro izhodišče za prihodnje izzive. V svojih prvih izjavah za javnost je že napovedal, da naj bi Javni zavod Turizem Kranjska Gora po novem večjo pozornost namenil promocij in razvoju ponudbe v poletni sezoni in še posebej pohodništvu in kolesarjenju. Prav slednje ima po Vebru izjemen potencial. Upati je, da bodo v tem primeru turistični operaterji na obeh straneh meje vsem v prid začeli staviti na čezmejno kolesarjenje, saj se vse večjega turističnega prometa po kolesarski stezi trenutno zavedajo tudi v Kanalski dolini. Vedno več ljudi odkriva lepote v Kanalski dolini in v obmejnih deželah s kolesom. Gostilničarji v bližini odseka kolesarske steze med Belo pečjo in Ratečami ugotavljajo, da veliko kolesarjev iz Italije uživa v kolesarjenju v smer Jesenice, ker je tista pot primerna bodisi za družine bodisi za bolj urjene kolesarje. Obenem je ob kolesarski stezi raznolika paleta dodatnih ponudb, saj se kolesarji po poti lahko tudi ustavijo in odločijo za treking in pohode ali kar enostavno za obisk posameznih vasi. Kolesarji se običajno vozijo v majhnih skupinah. Poleg za obrok in pijačo se med poletno sezono zanimajo tudi za možnost tuširanja, še posebej v primeru, da se po kolesarjenju vrnejo domov z avtom. Zelo priljubljena je seveda tudi možnost izposoja koles, ki jo po zimskem odmoru prav v teh tednih v Kanalski dolini spet ponujajo. Tisto, kar trenutno kolesarji pogrešajo po kolesarskih stezah ob Tromeji, so čezmejne storitve. Že dobro bi bilo, če bi spet obratovala avtobusna povezava med Italijo in Slovenijo, saj se dosti kolesarjev zato zanima. (Luciano Lister)

1 commento:


Il tuo commento è l'anima del blog,
Grazie della tua visita e torna ogni tanto da queste parti , un tuo saluto sarà sempre gradito. *Olgica *

blog dedicato ai miei genitori V.TEDOLDI e J.MIKLAVČIČ

blog dedicato ai miei genitori V.TEDOLDI e J.MIKLAVČIČ
divulgatori della lingua slovena in Benečija attraverso il MATAJUR

mons.Ivan Trinko-zamejski 1863-1954

mons.Ivan Trinko-zamejski 1863-1954
Ivan Trinko in Tedoldi Vojmir

Costume Valtorre

Costume delle donne dell'alta Valtorre di circa 90 anni fa.I costumi sono stati trasformati in abiti da portare ogni giorno.Questo è il motivo della loro sparizione.