VOTAMI

classifiche

avviso

Questo sito utilizza i cookie per migliorare servizi ed esperienza del lettore. Se decidi di continuare la navigazione consideriamo che accetti il loro uso . Per le informazioni sulla Privacy leggere la Google Policies Privacy

Se continui nella navigazione accetti il loro uso. OK | Per +INFO

6 mag 2016

Il terremoto sul Tgr in sloveno - TDD predstavlja potres v Benečiji

Oggi, venerdì 3 maggio, su Rai Tre bis (canale 103 del digitale terrestre) alle 20.50, dopo il telegiornale regionale in lingua slovena, si parlerà del 40° anniversario del terremoto. Ospite in studio Fabio Bonini, all’epoca sindaco di Grimacco.
Tudi nocojšnja oddaja TDD predstavlja, ki bo na sporedu takoj po slovenskem televizijskem dnevniku RAI, okoli 20.50, bo posvečena 40-letnici potresa v Furlaniji in Benečiji. Če je bil prejšnji petek gost oddaje ravnatelj Zveze slovenskih izseljencev Furlanije Julijske krajine Slovenci po svetu Renzo Mattelig, bo tokrat v studiu kulturni delavec z Les inž. Fabio Bonini, ki je bil v času potresa in popotresne obnove garmiški župan. Z njim se bo pogovarjal Fabio Gergolet, medtem ko bo za režijo poskrbela Deva Pincin. V središču pozornosti bodo uspešna metoda popotresne obnove, ki se je uveljavila v naši deželi, gospodarske in politične posledice potresa v Benečiji, podiranje psiholoških in birokratskih meja med Italijo in Jugoslavijo v času reševalnih akcij in obnove. Ponovitev oddaje bo prihodnjo sredo pred slovenskim TV Dnevnikom, nekaj po 20. uri.
http://www.dom.it/tdd-predstavlja-potres-v-beneciji_il-terremoto-sul-tgr-in-sloveno/

1 commento:


Il tuo commento è l'anima del blog,
Grazie della tua visita e torna ogni tanto da queste parti , un tuo saluto sarà sempre gradito. *Olgica *