VOTAMI

classifiche

avviso

Questo sito utilizza i cookie per migliorare servizi ed esperienza del lettore. Se decidi di continuare la navigazione consideriamo che accetti il loro uso . Per le informazioni sulla Privacy leggere la Google Policies Privacy

Se continui nella navigazione accetti il loro uso. OK | Per +INFO

4 ott 2016

Moj stari oče


Moj stari oče

Jaz sem spoznala samo enega štarega očeta,oziroma maminega  ki se je imenoval Jože.Po poklicu je bil sluga na Ljubljanskem učiteljišču,je tudi popravljaj ure za hoby,hodil na lov  in ko  ni nič ustrelil je pobiral gobe na Doljenskem od kod je bil doma. 
Ko sem  ga obiskala z starši mi je pripovedoval lovske zgodbe in basni.Vsakokrat ki sem pri šla v Ljubljano je imel kakšno darilce za mene.
Bil poročen z staro mamo Urško od katere je mel 4 otroke. Moja mama je bila največja  in  ko je bila stara 18 let je nona nenadoma umrla za kap .Mama je bila potem kod mati bratov.Dva sina Šaša in Milan sta izginila po koncu vojne ,ded zanje je dobival tako malo penzijo da je lahko kupil samo 1 kilo slabega mesa za juho, je vedno pravil .Rada bi zvedela kako je bilo da so umrli tudi če je znano te zadnje leta kaj se je takrat dogajalo. Mama ki je umrla leta 1977 je na dolgo iskala  enega brata tudi v Gorici kjer se je v vojni nahajal a nič ni odkrila.Sedaj, ki so odprli arhive, mogoče bi lahko kaj izvedela a moram imeti dovoljenje bljižnje žlahte a to je komplicirano za več razlogov.Kako je bilo hudo v vojni!

1 commento:


Il tuo commento è l'anima del blog,
Grazie della tua visita e torna ogni tanto da queste parti , un tuo saluto sarà sempre gradito. *Olgica *

dialetti della Benecia/Slavia friulana

dialetti della Benecia/Slavia friulana

grafia testi

grafia testi

blog dedicato ai miei genitori V.TEDOLDI e J.MIKLAVČIČ

blog dedicato ai miei genitori V.TEDOLDI e J.MIKLAVČIČ
divulgatori della lingua slovena in Benečija attraverso il MATAJUR

mons.Ivan Trinko-zamejski 1863-1954

mons.Ivan Trinko-zamejski 1863-1954
Ivan Trinko in Tedoldi Vojmir