4 ott 2016

Moj stari oče


Moj stari oče

Jaz sem spoznala samo enega štarega očeta,oziroma maminega  ki se je imenoval Jože.Po poklicu je bil sluga na Ljubljanskem učiteljišču,je tudi popravljaj ure za hoby,hodil na lov  in ko  ni nič ustrelil je pobiral gobe na Doljenskem od kod je bil doma. 
Ko sem  ga obiskala z starši mi je pripovedoval lovske zgodbe in basni.Vsakokrat ki sem pri šla v Ljubljano je imel kakšno darilce za mene.
Bil poročen z staro mamo Urško od katere je mel 4 otroke. Moja mama je bila največja  in  ko je bila stara 18 let je nona nenadoma umrla za kap .Mama je bila potem kod mati bratov.Dva sina Šaša in Milan sta izginila po koncu vojne ,ded zanje je dobival tako malo penzijo da je lahko kupil samo 1 kilo slabega mesa za juho, je vedno pravil .Rada bi zvedela kako je bilo da so umrli tudi če je znano te zadnje leta kaj se je takrat dogajalo. Mama ki je umrla leta 1977 je na dolgo iskala  enega brata tudi v Gorici kjer se je v vojni nahajal a nič ni odkrila.Sedaj, ki so odprli arhive, mogoče bi lahko kaj izvedela a moram imeti dovoljenje bljižnje žlahte a to je komplicirano za več razlogov.Kako je bilo hudo v vojni!

1 commento:


Il tuo commento è l'anima del blog,
Grazie della tua visita e torna ogni tanto da queste parti , un tuo saluto sarà sempre gradito. *Olgica *

ultimo post

auguri