10 mar 2017

Anche il Natisone nelle illustrazioni di Vesna Benedetič - Tudi Nadiža v ilustracijah Vesne Benedetič


»O prijateljstvu, sanjah in lepih mislih« je naslov razstave ilustracij Vesne Benedetič, ki so jo v petek, 3. marca,  odprli v Beneški galeriji v Špetru. Umetnico je na kratko predstavil predsednik Društva beneških umetnikov, Giacinto Iussa. Predvsem je poudaril, kako dobro uporablja slikarsko tehniko akvarelov, ki zahteva veliko natančnost.
Vesna, ki se je rodila v Gorici, je živela dosti let v Trstu, od koder se je preselila na slovenski Kras, je nato razložila pomen naslova razstave: »To, kar rišem, ni samo za mlade, čeprav je namenjeno predvsem njim, ampak tudi za nas odrasle, da spet dobimo v sebi tisto lepoto, ki jo vsi imamo, tudi če smo veliki, če smo nekatere stvari pozabili. Potrebujemo veliko lepih misli, ker vemo, kaj se dogaja v svetu, kako nas je strah, lahko ga premostimo tudi z lepo mislijo in vero v boljši čas.« Ilustratorka je v tej razstavi posvetila nekaj akvarelov tematiki vode in še posebno reke Nadiže: »Spoznala sem jo pred kratkim in sem se v njo, v njeno barvo, zaljubila.«
Odprtje so popestrile »čečice« zbora špetrske dvojezične šole (Mila, Bianca, Sofia in Cecilia), ki so pele v beneškem in rezijanskem narečju, s kitaro sta jih spremljali Denise in Amelia, ki sta učenki špetrske glasbene šole. Razstava bo odprta do 31. marca vsak dan od 16. do 18. ure.

"Di amicizia,sogni e bei pensieri" è il titolo bella mostra delle illustrazioni di Vesna Benedetič che espone alla Beneška galerija di San Pietro al Natisone dal 3 al 31 marzo.
Vesna è nata a Gorizia ,dopo aver vissuto tanti anni a Trieste si è trasferita sul Carso sloveno.Ha frequentato a Milano un corso per l'uso del colore e a Lubiana L'Accademia delle Belle arti.Ha illustrato diversi libri per bambini e copertine,collabora da vent'anni con la rivista slovena per bambini Galeb.Attualmente vive in Slovenia,è un'artista a cavallo tra le due culture.

1 commento:


Il tuo commento è l'anima del blog,
Grazie della tua visita e torna ogni tanto da queste parti , un tuo saluto sarà sempre gradito. *Olgica *

ultimo post

auguri