VOTAMI

classifiche

avviso

Questo sito utilizza i cookie per migliorare servizi ed esperienza del lettore. Se decidi di continuare la navigazione consideriamo che accetti il loro uso . Per le informazioni sulla Privacy leggere la Google Policies Privacy

Se continui nella navigazione accetti il loro uso. OK | Per +INFO

12 mag 2018

40-letnica Glasbene matice v Kanalski dolini - 40 anni della Glasbena matica in ValcanaleGlasbena matica – Šola Tomaža Holmerja v Kanalski dolini praznuje letos 40-letnico delovanja. Podružnica Glasbene matice deluje namreč že od decembra 1978. Začela je v župnjišču v Ukvah, nato pa se je preselila v učilnice krajevne osnovne šole. Pouk se je nekaj časa odvijal tudi v prostorih bivše mlekarne. Leta 1989 se je šola namestila v hiši slovenskih šolskih sester v Žabnicah, že več kot deset let pa se tečaji spet odvijajo v Ukvah. Podružnico so po Tomažu Holmarju, organistu, skladatelju in zborovodji, ki je v začetku dvajsetega stoletja deloval v Žabnicah, poimenovali leta 1994. Leta 2008, ob svoji tridesetletnici, je Glasbena matica-šola Tomaža Holmarja skupaj s Slorijem in Sks Planika in ob finančni podpori krajevne Gorske skupnosti izdala Cd z naslovom »Tako so peli«, ki vsebuje stare pesmi, ki so bile posnete pretežno v Ukvah med leti 1968 in 1972.
Glasbena matica bo 40-letnico delovanja na Tromeji obeležila s posebnim programom v soboto, 12. maja. Ob 10.15 bosta  v Beneški palači v Naborjetu goste sprejela odbornik za kulturo Občine Naborjet – Ovčja vas Alberto Busettini in predsednica Združenja don Mario Cernet Anna Wedam. Ob 11. uri bo na vrsti sprehod po naravoslovni učni poti Animalborghetto, po kosilu pa ob 14. uri ogled etnografskega muzeja v Beneški palači. Ob 16. uri pa bo 3. Mala akademija, ki jo bodo s svojimi nastopi sooblikovali mladi gojenci (letnika 2006 in mlajši) vseh sedežev Glasbene matice. V imenu Slovenskega kulturnega središča Planika bo pozdravil Rudi Bartaloth.
Naslednji teden, med 17. in 20. majem, pa bo v Naborjetu še Mednarodno glasbeno tekmovanje “Tomaž Holmar”, ki se ga vsako leto udeležujejo številni talentirani pianisti in harmonikarji.

Nessun commento:

Posta un commento


Il tuo commento è l'anima del blog,
Grazie della tua visita e torna ogni tanto da queste parti , un tuo saluto sarà sempre gradito. *Olgica *

dialetti della Benecia/Slavia friulana

dialetti della Benecia/Slavia friulana

grafia testi

grafia testi

blog dedicato ai miei genitori V.TEDOLDI e J.MIKLAVČIČ

blog dedicato ai miei genitori V.TEDOLDI e J.MIKLAVČIČ
divulgatori della lingua slovena in Benečija attraverso il MATAJUR

mons.Ivan Trinko-zamejski 1863-1954

mons.Ivan Trinko-zamejski 1863-1954
Ivan Trinko in Tedoldi Vojmir