26 ott 2019

Rudi Pavšič prejel Red za zasluge Republike Slovenije-Rudi Pavšič ha ricevuto un'onorificenza dal Presidente della Slovenija Borut Pahor

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, 25. oktobra, vročil nekdanjemu dolgoletnemu predsedniku SKGZ Rudiju Pavšiču Red za zasluge. V utemeljitvi je zapisano, da prejme Pavšič odlikovanje »za izjemne zasluge in dolgoletna prizadevanja pri uresničevanju pravic slovenske manjšine v Italiji ter za neprecenljiv prispevek k uveljavljanju medkulturnega dialoga«.
Pavšič, ki je danes predsednik Zadruge Novi Matajur, je v svoji dolgi družbeno-politični karieri zasedal številne pomembne funkcije: bil je med drugim pobudnik in več let predsednik Slovenske manjšinske koordinacije (Slomak), član deželne posvetovalne komisije, član Manjšinskega omizja pri italijanskem notranjem ministrstvu, predsednik Komisije za programske vsebine RTV Slovenija ter član Paritetnega odbora.
Red za zasluge je danes v Ljubljani prejel tudi Marjan Sturm, ki je od leta 1992 do februarja letos vodil Zvezo slovenskih organizacij, eno od slovenskih krovnih organizacij na Koroškem. Kot Pavšič v Italiji si je tudi Sturm v Avstriji prizadeval za uresničevanje pravic slovenske manjšine in je od nekdaj zagovornik medkulturnega dialoga.
http://novimatajur.it/attualita/rudi-pavsic-prejel-red-za-zasluge-republike-slovenije.html

1 commento:

  1. Rudi Pavšič prejel Red za zasluge Republike Slovenije-Rudi Pavšič ha ricevuto un'onorificenza dal Presidente della Slovenija Borut Pahor

    RispondiElimina


Il tuo commento è l'anima del blog,
Grazie della tua visita e torna ogni tanto da queste parti , un tuo saluto sarà sempre gradito. *Olgica *

ultimo post

auguri