25 gen 2019

Il museo di Kobarid ha ricevuto il marchio qualità di esperienze a 5 stelle -“Slovenia Unique Experiences”, Kobariški muzej prejel znak za 5-zvedična doživetja

Al primo bando dell’Organizzazione turistica slovena per ottenere il marchio di qualità “Slovenia unique experiences”, destinato agli offerenti di esperienze a 5 stelle, ha partecipato con successo anche il Kobariški muzej. Il Museo ha convinto la commissione con l’esperienza “Storie di un soldato sul fronte dell’Isonzo”, curata in collaborazione con la Fondazione Vie di pace nella Valle dell’Isonzo e la latteria Mlekarna Planika e che verrà proposta settimanalmente tra maggio e ottobre. Il Kobariški muzej è l’unico, tra i nove insigniti del marchio, rappresentante della Valle dell’Isonzo e delle Alpi Giulie in generale.


V Sloveniji se lahko prvih devet ponudnikov oziroma doživetij ponaša z novim znakom “Slovenia Unique Experiences”. Znak si je zamislila Slovenska turistična organizacija, ki je lani objavila prvi razpis, na katerega seje prijavilo 16 ponudnikov oziroma 17 doživetij. Komisija je nato izbrala prvih devet petzvezdičnih doživetij, ki jih med drugim odlikujeta predvsem kakovost izkušnje in trajnostno ravnanje. Na seznamu prvih prejemnikov znaka “Slovenia Unique Experiences” je tudi Kobariški muzej, ki je svojo ponudbo izdelal v sodelovanju z Mlekarno Planika in Fundacijo Poti miru v Posočju. Izkušnji, ki jo bodo obiskovalcem oziroma manjšim skupinam predvidoma ponujali tedensko od maja do oktobra, so dali naslov “Pripoved vojaka s Soške fronte”. Kot je komisija zapisala v utemeljitvi, gre za “produkt z izrazito lokalno identiteto in izjemno avtentično zgodbo, ki na intimen in tenkočuten združuje elemente kulture in gastronomije.” “Skozi ostaline nekdanje vojne krajine, kjer se je v času velike vojne borilo več kot dvajset narodov, štirih različnih veroizpovedi in osemnajstih jezikov, tenkočutno sporoča, kaj je vojna in zakaj do nje ne bi več smelo prihajati. Ciljno naravnano doživetje nagovarja dragocen segment raziskovalcev zgodovinskega spomina, ki želijo razumeti identiteto prostora in njegovo zgodbo, predvsem pa človeško ozadje velike vojne, ki je spremenila svet in življenje v naših krajih. Še več, potomce tistih, ki so na tem prostoru pustili svoje življenje, nagovarja k iskanju korenin svoje identitete, kar ustvarja izjemno turistično izkušnjo. Dodana vrednost je v nevsiljivem prepletanju zgodovinskega turizma s tisočletno tradicijo sirarstva na planinah, s čimer se kultura subtilno odpira bogati kulinariki tega prostora,” so zapisali o izkušnji, ki jo ponujajo v Zgornjem Posočju. Doživetje sicer predvideva voden ogled Kobariškega muzeja, obisk muzeja na prostem na Kolovratu, zaključi pa se v muzeju Mlekarne Planika s tradicionalno pastirsko malico.
Ostala izbrana 5-zvezdična doživetja pa so Garden Village – Noč v hišici na drevesih, sredi gozda in z lastnimi vrtovi (Plantea, Garden Village Bled), Kratke naravoslovne počitnice v Sloveniji – podaljšan vikend v naravi (Zavod Symbiosis, Bloke), Ljubljanski grad za vas – individualno grajsko doživetje (Javni zavod Ljubljanski grad), Vintage gourmet tour (Oljarna Lisjak, Koper), Ogled rudnika s kajakom (Podzemlje Pece), Po poteh Luke Čeča (Postojnska jama), Nepozabni dan v ribogojnici Fonda(Ribogojnica Fonda) in Brko tura (Turizem Ljubljana). Več o njih lahko preberete TUKAJ.
http://novimatajur.it/cultura/slovenia-unique-experiences-kobariski-muzej-prejel-znak-za-5-zvedicna-dozivetja.html


1 commento:


Il tuo commento è l'anima del blog,
Grazie della tua visita e torna ogni tanto da queste parti , un tuo saluto sarà sempre gradito. *Olgica *

ultimo post

auguri