16 mar 2019

Primorska poje, 50 let za Slovence - Primorska poje, 50 anni per gli sloveni


Lietošnja jubilejna 50. revija »Primorska poje« je začela 22. febrarja in bo šla naprej do 28. obrila.
Na 34 koncertah bo nastopilo vse kupe 216 zboru iz Italije, Slovenije, Harvaške in Avstrije.
Štierje koncerti bojo tudi v videnski provinci. V nediejo, 17. marča, ob 14.30 v kulturnem centru na Tarbižu, v nediejo, 24. marca, ob 16. v farni cierkvi na Liesah, v nediejo, 14. obrila, ob 16. v Rozajanski kulturski hiši na Ravanci in v nediejo, 28. obrila, ob 15.30 v farni cierkvi v Zavarhu.
Nastopili bojo tudi trije slovenski zbori iz Benečije. Zbor Rečan_Aldo Klodič bo zapieu v saboto, 16. marča, ob 20. v Šempasu, zbor Naše vasi in Barski oktet pa 14. obrila na Ravanci.
Koncerta v sklopu revije Primorska poje bota tudi v Posočju, in sicer v Drežnici v saboto, 27. obrila, ob 20. in natuo že tradicionalno v Trenti, v nediejo, 28. aprila, ob 17. uri.
3. marča se je v Avditoriju Portorož odviju slavnostni koncert ob 50-lietnici Primorke poje, katere je lietos častni pokrovitelj predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.
Revijo primorska poje kupe parpravjajo Zveza pevskih zborov Primorske, Zveza slovenskih kulturnih društev v Italiji, Zveza slovenske katoliške prosvete Gorica, Zveza cerkvenih zborov Trst in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti s primorskimi izpostavami.


Predsednica Zveze slovenske katoliške prosvete Franca Padovan je poviedala: »Primorska poje je revija, ki že 50 let združuje vse, ki do petja gojijo posebno ljubezen in ki jim stoji pri srcu ohranjanje in širjenje slovenske pesmi in kulture. Petje je namreč govorica, ki jo lahko vsak razume, s petjem se razvijata prijateljstvo in sodelovanje in na teh osnovah želimo graditi našo prihodnost.« (R. D.)https://www.dom.it/primorska-poje-50-let-zdruzuje-slovence_primorska-poje-da-50-anni-unisce-gli-sloveni/

1 commento:


Il tuo commento è l'anima del blog,
Grazie della tua visita e torna ogni tanto da queste parti , un tuo saluto sarà sempre gradito. *Olgica *

ultimo post

auguri