V Posočju 860.000 nočitev - Posočje, 860.000 pernottamenti


Letošnja turistična sezona v Posočju je bila uspešna, saj so zabeležili največjo rast obiska v zadnjih letih. Sezono bodo sklenili s približno 860.000 nočitvami, kar predstavlja sedemodstotno rast.
V zadnjih nekaj letih so obisk več kot podvojili, je povedal direktor Javnega zavoda za turizem Dolina Soče Janko Humar. Glede na rast obiska je dolina Soče trenutno med petimi največjimi slovenskimi destinacijami. Hitra rast obiska in nove razmere pa prinašajo tudi dodatne izzive in drugačno politiko.
Če je bila prioriteta Zavoda za turizem prej predvsem trženje in pridobivanje novih gostov, pa se v prihodnje usmerjajo bolj k samemu upravljanju. Med ključnimi cilji delovanja zavoda je Humar izpostavil celoletno poslovanje, rast kakovosti in dodanih vrednosti storitev ter trajnostno upravljanje.
Javni zavod je tudi del skupnosti Julijske Alpe, v kateri so se že pred nekaj leti odločili za skupen razvoj konkretnih turističnih proizvodov. Eden od teh je nova daljinska pohodniška pot okoli Julijskih Alp, ki so jo poimenovali Juliana trail. Gre za 270 kilometrov dolgo pohodniško pot, ki v 16 etapah obkroži Julijske Alpe, poteka pa od Kranjske Gore preko Jesenic, Radovljice, Bleda, Bohinjske Bistrice, na primorsko stran do Tolmina, mimo Kobarida in Bovca čez Predel na italijansko stran do Trbiža in nazaj do Kranjske Gore.
Na uradnem odprtju poti v Logu pod Mangartom so bili prisotni župani vseh teh posoških občin, državna sekretarka Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar in direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak. Dogodek, ki je bil obogaten tudi s kulturno vsebino, je privabil več kot 150 pohodnikov. Krožna pohodniška pot poteka v smeri urinega kazalca in je razdeljena na etape. Vidijo jo tudi kot priložnost za razvoj lokalnega gospodarstva, saj poteka tudi skozi bolj zapostavljene vasi. (Olga Zgaga)

Commenti

Posta un commento


Il tuo commento è l'anima del blog,
Grazie della tua visita e torna ogni tanto da queste parti , un tuo saluto sarà sempre gradito. *Olgica *

Post popolari in questo blog

Come disinfettare le mascherine usate - Koronavirus, tako razkužimo maske

ARTE VACANZA 7° EDIZIONE" di ACQUERELLO, FOTOGRAFIA, PERCUSSIONI, PITTURA, SCULTURA, ATELIER TEATRALE E DANZA

La palestra di arrampicata a San Leonardo