31 gen 2020

Na slovenskem programu RAI nova rubrika Radio r o b i d a

V ponedeljek, 20. januarja, okoli 16.20 smo lahko na programu radia RAI – Slovenski program v sklopu oddaje Bumerang prisluhnili prvi epizodi nove rubrike Radio r o b i d a: mali beneški leksikon, ki bo v naslednjih treh mesecih na sporedu vsak ponedeljek. Za poslušalce radia jo pripravlja Društvo Robida iz Topoluovega.
V rubriki bodo poskušali tradicionalne koncepte, ki so na takšen ali drugačen način vezani na prostor Benečije, prostor, kjer se je društvo Robida rodilo, premisliti skozi različne miselne okvire sodobne teorije in pri tem mogoče odkriti nekatere možnosti za premislek naše specifične realnosti.
Govorilo se bo o vsebinah, kot so manjšinskost, kraj, margina, pravljica, gozd, tradicija in mnogih drugih. O pojmih, ki predstavljajo sestavni del zapuščenosti in odmaknjenosti tega prostora, hkrati pa predstavljajo most, stično točko z mislimi velikih mojstrov in mojstric ter s preostalim svetom. ”Misliti velikanskost, ki se skriva v najmanjšem – to je naloga naše rubrike,” pravijo ustvarjalci malega beneškega leksikona.
V naslednjih tednih si boste lahko v Novem Matajurju nekatere izseke iz oddaj tudi prebrali.
http://novimatajur.it/cultura/na-slovenskem-programu-rai-nova-rubrika-radio-r-o-b-i-d-a.html


1 commento:


Il tuo commento è l'anima del blog,
Grazie della tua visita e torna ogni tanto da queste parti , un tuo saluto sarà sempre gradito. *Olgica *

ultimo post

auguri