19 gen 2020

Nediške doline so zapuščene - Le Valli sono lasciate a loro stesse


Msgr./Mons. Livio Carlino
Kristjani imajo dužnuost jasno pokazati svojo viero in se brigati za dobro življenje ljudi. »Mi se na smiemo bati tudi poviedati, katere so vse primarne, vsakdanje potriebe našega teritorija, majhanih vasi v Nediških dolinah, ki močnuo tarpé pomanjkanje puno reči, na posebno vižo za se zdraviti in se zatuo muorajo obarniti na privatne ustanove.« Globoko in močno pridgo je ob tradicionalni maši velikega meča (messa dello spadone), za Svete trije kralje, imeu čedajski famoštar msgr. Livio Carlino, ki je tudi dekan za Nediške doline.
Poslušali so jo tudi predsednik Furlanije Julijske krajine Massimiliano Fedriga in številni drugi politiki, med katerimi je bla tudi senatorka slovenskega jezika Tatjana Rojc.
Msgr. Carlino je na posebno vižo zaskarbljen, kaj bo s čedajskim špitalam po novi regionalni reformi zdravstva, a je s svojimi besiedami šú buj glaboko in jau, de je trieba zavrieči politiko, ki ima par sarcu buj zaslužek in pobieranje glasu na volitvah ku človieškuost.
»Mi na potrebujemo ovc, ki bi hodile za nami, brez de bi mislile. Potrebujemo pa ljudi, ki znajo misliti s svojo glavo, ki nečejo vzdigati zidou ampa podperjajo tiste politike, ki zaries dielajo za dobro vsieh ljudi, brez gledati na partite in intereše samuo nekaterih,« je poudaru dekan.

1 commento:

  1. Nediške doline so zapuščene - Le Valli sono lasciate a loro stesse

    RispondiElimina


Il tuo commento è l'anima del blog,
Grazie della tua visita e torna ogni tanto da queste parti , un tuo saluto sarà sempre gradito. *Olgica *

ultimo post

auguri