10 apr 2019

Gli alunni della bilingue di S.Pietro campioni regionali nel gioco"tra i 2 fuochi"-Petošolci dvojezične šole Pavla Petričiča deželni prvaki v igri “med dvema ognjema”





Špetrski učenci (Foto: Zsšdi)
Učenci dvojezične osnovne šole Pavla Petričiča iz Špetra so letošnji deželni prvaki v igri “med dvema ognjema”. Naslov so si priborili na tekmovanju, ki ga je v petek, 5. aprila, v telovadnici Polisportive na Opčinah organiziralo Združenje slovenskih športnih društev v Italiji in na katerem je sodelovalo približno 150 otrok. S finalom se je obenem zaključil tudi Zsšdijev projekt Skokica, ki je bil namenjen osnovnim šolam s slovenskim učnim jezikom ali dvojezičnim poukom in je poleg tekmovanja v igri med dvema ognjema zaobjemal tudi plesne delavnice na posameznih šolah ter Skokičine vrtiljake na osmih večstopenjskih šolah. Zmagovalci teh območnih srečanj pa so se nato pomerili v petkovem deželnem finalu.

1 commento:

  1. Gli alunni della bilingue di S.Pietro campioni regionali nel gioco"tra i 2 fuochi"-Petošolci dvojezične šole Pavla Petričiča deželni prvaki v igri “med dvema ognjema”

    RispondiElimina


Il tuo commento è l'anima del blog,
Grazie della tua visita e torna ogni tanto da queste parti , un tuo saluto sarà sempre gradito. *Olgica *

ultimo post

auguri