VOTAMI

classifiche

avviso

Questo sito utilizza i cookie per migliorare servizi ed esperienza del lettore. Se decidi di continuare la navigazione consideriamo che accetti il loro uso . Per le informazioni sulla Privacy leggere la Google Policies Privacy

Se continui nella navigazione accetti il loro uso. OK | Per +INFO

grafia testi

grafia testi

30 nov 2015

Sportello sloveno all’Aas 3 a Gemona - Slovenščina na zdravstevni ustanovi 3

Presso l’Azienda per l’assistenza sanitaria n. 3 (Alto Friuli-Collinare-Medio Friuli), a Gemona, già da ottobre è nuovamente attivo lo sportello per la minoranza slovena, nella persona di Alen Carli. È a disposizione del pubblico il lunedì, martedì e giovedì dalle 8.00 alle 16.00.

Na Uradu za Socialni marketing deluje v okviru guminske Zdravstvene ustanove št 3. že od oktobra jezikovno okence za slovensko manjšino. Po potrebnem razpisu je zdaj nova odgovorna oseba za stike z javnostjo v slovenščini Alen Carli. Pravzaprav je Carli že nekako osebnost med zamejskimi Slovenci, saj je bivši nogometaš; že od nekdaj pa med drugim uspešno ponuja tečaje slovenščine za odrasle v Vidnu. Na Uradu za Socialni Marketing bo prisoten ob ponedeljkih, torkih in četrtkih od 8.00 do 16.00 vse do oktobra naslednjega leta. Ob upoštevanju deželne zdravstvene reforme se nova odgovorna oseba za zdaj loti posodobitve spletne strani Ustanove; v prihodnjem pa bo spletno stran vzdrževala in nadgradila z vsebinami. Na splošno bo tudi poskrbela za potrebne prevode. Še posebej za zdravstveno osebje v okviru Ustanove pa bo organizirala tečaj slovenščine z ozirom na zdravstveno področje. Na Uradu se še posebej veselijo, da so že na razpolago sredstva iz zakona za slovensko manjšino, da bi potem neprekinjeno zagotovili delovanje okenca za drugo leto. Kmalu pa naj bi tam spet bili prisotni še pristojni osebi za furlansko jezikovno okence in za nemško jezikovno okence – ki jih od septembra ni. Vredno omembe je, da na Uradu za Socialni marketing ZU3 se že zdavnaj pozanimajo za vrednotenje tamkajšnjih manjšinskih jezikov – saj se stalno pozanimajo, da bi izvedli nove in privlačne projekte.
http://www.dom.it/slovenscina-na-zdravstevni-ustanovi-3_sportello-sloveno-allaas-3-a-gemona/

1 commento:


Il tuo commento è l'anima del blog,
Grazie della tua visita e torna ogni tanto da queste parti , un tuo saluto sarà sempre gradito. *Olgica *

blog dedicato ai miei genitori V.TEDOLDI e J.MIKLAVČIČ

blog dedicato ai miei genitori V.TEDOLDI e J.MIKLAVČIČ
divulgatori della lingua slovena in Benečija attraverso il MATAJUR

mons.Ivan Trinko-zamejski 1863-1954

mons.Ivan Trinko-zamejski 1863-1954
Ivan Trinko in Tedoldi Vojmir

Costume Valtorre

Costume delle donne dell'alta Valtorre di circa 90 anni fa.I costumi sono stati trasformati in abiti da portare ogni giorno.Questo è il motivo della loro sparizione.